Dnes to bude o pár momentoch, ktoré ma v posledných dňoch potešili. Po prvé, Nigella má novú knižku a k nej TV sériu. (Inak, mám pocit, že teraz vychádzajú knižky asi každému z branže…) Na tom by nebolo nič zvláštne, ale dojalo ma, ako jej silnú kampaň na webe BBC podporili vopred zverejnenými nákupnými zoznamami ingrediencií, ktoré budete potrebovať k receptom v najbližšom dieli, aby ste si ich rovno mohli s Nigellou uvariť. Voilà, celý svet môže jesť ako Nigella. Nie je to milé? (Kde sú tie časy, keď som sa pred 10 rokmi krvopotne dostávala k jej receptom…)

… môžem si vyrobiť fusilli dlhé ako telefónne šnúry.

To by som nebola ja, keby som sa na tejto mohutnej mediálnej vlne Nigellissimy nezviezla, že… A to je tá druhá vec, čo ma teší. Mám totiž novú hračku, ktorú som dostala od manžela k výročiu sobáša – lis na tvarované cestoviny ku Kitchen Aidu. Takže ak aj sledujem zúfalé web diskusie k Nigellinmu receptu „Kde zoženiem dlhé fusilli…?“, čo následne spôsobuje okamžité vypredanie ich zásob v on-line shopoch, tak ja zostávam v pohode, lebo práve na takéto prípady je tu môj nový lis a môžem si vyrobiť fusilli dlhé ako telefónne šnúry. No, povedzte, dá sa tomuto receptu rovno z obálky knihy odolať? Najmä teraz, keď sú moje (britské!) cherry paradajky v najlepšom stave? Nedá. A dovolím si aj takú frajerinu, že budem tieto cestoviny podávať nie s čerstvou bazalkou ako Nigella, ale s mätou, ako ich v Londýne robí Giorgio Locatelli.

A po tretie, keď som už takto nehanebne podľahla celosvetovej mediálnej smršti, vám k receptu ponúkam náš prvý videospot z dielne Na tanieri.sk. A dúfam, že nebude posledný.

P.S: Čekujte obálku novembrového delicious.

Nigelline cestoviny so sicílskym pestom

  • 400 – 500 g cestovín (fusilli lunghi)
  • 250 g cherry paradajok
  • 6 ančovičiek
  • 25 g hrozienok sultániek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kapár
  • 50 g blanžírovaných mandlí
  • 3 lyžice olivového oleja
  • hrsť mäty
  • soľ

Cestoviny dáme variť do osolenej vody. Medzitým si v kuchynskom robote alebo mixéri rozmixujeme paradajky, ančovičky, hrozienka, cesnak, zliate a prepláchnuté kapary a mandle a postupne prilievame olej, kým nevznikne homogénne pesto. Uvarené cestoviny premiešame s pestom a podávame s pár lístkami mäty.

Ďalšie recepty na domáce cestoviny:
Hrá sa celá rodina
Ako vzniká obed
Jeseň naružovo
Ťažko na bojisku, ľahko na tanieri
Pasta party
Tak trochu „après-ski“
Strasti a slasti s Venušiným pupkom
Pesto presto
Víkend s tekvicami
Mamma mía
Kamufláž na sto spôsobov