![](https://www.natanieri.sk/wp-content/uploads/2011/02/salat_kuracie_pecienky_660.jpg)
Cez týždeň varím mäso len málokedy, vlastne ani cez víkendy mi veľmi nechýba, ale je pravda, že mäso nás zasýti viac ako šalát. (Majonézové „šaláty“ z bufetu nerátam.) Dobrou voľbou sú teplé šaláty s nejakou výdatnejšou zložkou. Môjmu mužovi sa najviac zavďačím šalátom s vypečenou prerastenou slaninkou a vajíčkami na mäkko. Kým sme vedeli zohnať poctivé párky, robievala som pikantný šalát s opečenými krúžkami párkov s medovo-horčicovým dresingom, často robím aj šalát s kuracím mäsom, ktoré pred opekaním rôzne marinujem.
Do teplých šalátov sa hodí horkejšia listová zelenina, nasucho opražené oriešky, varená, pečená alebo v oleji nakladaná zelenina, sýtejšie dresingy a v lete aj grilované ovocie a syry. Verím, že takým excelentne ochuteným šalátom by som sa zavďačila nielen zarytým mäsožravcom, ale aj všetkým tým, ktorých odradila zlá skúsenosť z reštaurácie. Zo šalátov v našich reštauráciách si príklad neberte, tam si ich radšej ani nedávajte. Spravte si ich doma. A nečakajte do leta.
Teplý šalát s kuracími pečienkami a hráškom
- 200 g kuracích pečienok
- 150 g mrazeného hrášku
- 2 strúčiky cesnaku
- vetvička rozmarínu
- rastlinný olej
- soľ, čierne korenie
- 3 lyžice balzamikového octu
- zmes listového šalátu
- olivový olej, ocot z bieleho alebo červeného vína
Mrazený hrášok povaríme 3 – 5 minút vo vriacej vode, zlejeme a udržiavame teplý. Na panvici na oleji orestujeme kúsky kuracích pečienok so strúčikmi cesnaku a vetvičkou rozmarínu zhruba 6 minút, kým nebudú prepečené. Posolíme, okoreníme, vyberieme z panvice a udržiavame teplé. Z výpeku na panvici odstránime cesnak a rozmarín, prilejeme balzamikový ocot, pár sekúnd povaríme, prípadne ešte dochutíme soľou. Listy šalátu ochutíme jednoduchou zálievkou z olivového oleja, vínneho octu, soli a čierneho korenia a podávame s vareným hráškom, kuracími pečienkami a pokvapkáme balzamikovým dresingom z panvice.
som rada, ze to klaplo s registraciou. a idem vyskusat!!!
Problem s registraciou uz je vyrieseny. 🙂
Výborne, teším sa na ďalšie komentáre a poznámky. Prípadne aj vylepšenia … Ja sama som tento recept dosť pozmenila oproti pôvodnému 🙂