A teraz niečo z našich nedávnych pozitívnych skúseností z reštaurácie. V jednu nedeľu sme sa vybrali všetci štyria na obed do rybej reštaurácie V siedmom nebi v Jelke priamo pri farme Rybáreň Sv. Petra. Nevybrali sme sa tam náhodne. S deťmi neriskujeme. Už sme tam raz na jar boli a boli sme príjemne prekvapení. Okrem toho, že sa jedlu nedá takmer nič vyčítať, nás očaril najmä prístup k hosťom, ktorých tu skutočne radi vidia aj s celou rodinou. Ani raz sme tu nepocítili, že by sme obťažovali. Personál je pokojný, uvoľnený, ústretový a profesionálny.

V apríli sme tu boli skoro celý čas sami, teraz tu bolo do posledného miestečka plno. V oboch prípadoch ale reštaurácia podávala štandardný výkon. Prišli sme bez rezervácie a okrem uzavretej spoločnosti v jednej z dvoch miestností, boli všetky stoly, až na jeden, rezervované. Ani na sekundu nás personál nezneistil, či sme vítaní alebo nie. Niekoľkokrát sme sa aj pre istotu opýtali, či nás naozaj obslúžia pri tak plnej kapacite. Dokonca keď prišli ďalší hostia a prejavili záujem zostať, personál im pohotovo prestrel jeden nepoužívaný stôl, len aby ich nemusel odmietnuť. Tomu sa povedia služby. Obsluha bola rýchla, jedlo výborné a do pol hodiny sme mali na stole predjedlá, aj hlavné chody. Hračky, stoličky, príbory a polovičné porcie pre deti sú tu samozrejmosťou, deti sa môžu pokojne hrať a nikomu neprekážajú. Pre nás veľké plus môcť sa slušne najesť v reštaurácii aj s deťmi. (Minule nám iniciatívne otvorili aj priľahlý apartmán, aby som mohla ísť dieťa prebaliť. To sa vám kde inde pošťastí?)

Reštaurácia V siedmom nebi je rybia reštaurácia a ryby tu naozaj vedia robiť. Poradia vám, ako a čo jesť, navrhnú najlepšie riešenie pre každého. Okrem jedného domáceho slepačieho vývaru sme iné ako ryby nejedli a radím to každému. Sem treba chodiť na čerstvé ryby. Konkrétne na jesetera. Jesetera odporúčam najmä deťom a začiatočníkom, filety z jesetera sú lahodné a bez kostí. Za zmienku stoja aj domáce údenáče, famózne zavináče, krémová polievka z údenej ryby, sivoň, šťuka či sumec, v sezóne aj zubáč či raky.

Teší ma, že máme do zásoby ďalší slušný podnik, kam bez zaváhania môžeme zavolať priateľov a zahraničných hostí. Špeciálne na ryby a jesetera. Lebo svoj názov si táto reštaurácia naozaj zaslúži. Nie je to žiadna snobáreň, jedlo ani prostredie nie je okázalé, ale je poctivé a domácke. Štýlom a úpravou jedla trochu pripomína rakúske rodinné podniky, podstatné však je, že ich pripomína najmä službami a tak by to malo byť. Už sa teším, kedy sa sem zase vyberieme na nedeľný obed a myslím, že tento rok na sviatky nakúpime ryby práve tu.

P.S: Milovníci skanzenov a technických pamiatok, (prípadne rodičia malých detí, fičiacich na Spievankove, veď vy už viete…), malý tip pre vás: Pred obedom V siedmom nebi si nezabudnite prezrieť priľahlý drevený vodný mlyn! A po obede si ešte urobte výlet do Kolárova na krásny plávajúci vodný mlyn. V areáli tam majú okrem iných zaujímavostí aj tradičnú obecnú pec na chlieb a ak ste ako ja zaťažení na mosty, tak tento celodrevený, krytý vám vtisne slzu do oka… A ozaj, keď už budete tu, tak si cestu spestrite plavbou vlčanskou kompou cez Váh, je to zážitok!

Fotogaléria: