Keď sa nám po čase ozval Tomáš z Foodissima, že organizuje druhé slovenské foodblogerské stretnutie, moja radosť bola dvojnásobná. Nielenže sa uvidím so známymi i neznámymi priateľmi, ale hlavne, že ešte „stíham“. O mesiac neskôr by som už kolegov foodblogerov len pozdravovala z pôrodnice.

Tešila som sa na staré, aj nové tváre a hlavne som bola zvedavá, ako dopadne kuchárska výzva tohto stretnutia. Opäť sme sa stretli v škole varenia Chefparade a mali sme variť. Tentoraz z určitých pridelených surovín. Proste taký Food Poker. Na mieste sme sa vyžrebovali do pracovných tímov a spoločne mali vymyslieť a pripraviť hlavný chod a dezert. Vždy som si chcela niečo také vyskúšať. Zatiaľ som to sledovala len v TV programoch a teoretizovala.

Napriek tomu, že sme deň vopred vedeli zoznam ingrediencií a mohli si nejaké návrhy menu premyslieť, realita bola aj tak dosť drsná. Ani som netušila, aké ťažké to pre mňa bude. Jedna vec je mať zhruba vymyslený koncept, druhá ho realizovať na cudzej pôde. Až na mieste som totiž zistila, aká som obmedzená svojím vnímaním vecí. Automaticky som napríklad predpokladala, že „špargľa“ bude zelená. Vôbec som nerátala s tým, že nebudem môcť použiť všetky svoje „mašinky a udělátka“. A hlavne som si až na mieste uvedomila, že väčšina surovín je takmer bez chuti – biela špargľa, kuracie prsia, cukina… a moje umami kulinárske tajné zbrane zostali doma. Žiaden parmezán, sušené paradajky, dijonská horčica, ančovičky, sušená šunka…

No nič, dobojovali sme so cťou a mňa hrial aspoň úžasný pocit, ktorý som mala zo svojich kolegov. Také šikovné a zručné baby (a jedného chlapa) bola radosť sledovať. Také dobré nápady a skvelé prevedenie, styling… bola som nadšená. Trochu ma mrzí, že sa na dlhú dobu osobne nezúčastním ďalších foodblogerských stretnutí, ale budem ich zdiaľky pozorovať a tešiť sa aspoň virtuálne.

Viac informácií, fotografií a všetky recepty nájdete na Foodissimo.

Fotogaléria: