Sem treba chodiť na čerstvé ryby. Konkrétne na jesetera.

Na ryby

A teraz niečo z našich nedávnych pozitívnych skúseností z reštaurácie. V jednu nedeľu sme sa vybrali všetci štyria na obed do rybej reštaurácie V siedmom nebi v Jelke priamo pri farme Rybáreň Sv. Petra. Nevybrali sme sa tam náhodne. S deťmi neriskujeme. Už sme tam raz na jar boli a boli sme príjemne prekvapení. Okrem toho, že sa jedlu nedá takmer nič vyčítať, nás očaril najmä prístup k hosťom, ktorých tu skutočne radi vidia aj s celou rodinou. Ani raz sme tu nepocítili, že by sme obťažovali. Personál je pokojný, uvoľnený, ústretový a profesionálny.

V apríli sme tu boli skoro celý čas sami, teraz tu bolo do posledného miestečka plno. V oboch prípadoch ale reštaurácia podávala štandardný výkon. Prišli sme bez rezervácie a okrem uzavretej spoločnosti v jednej z dvoch miestností, boli všetky stoly, až na jeden, rezervované. Ani na sekundu nás personál nezneistil, či sme vítaní alebo nie. Niekoľkokrát sme sa aj pre istotu opýtali, či nás naozaj obslúžia pri tak plnej kapacite. Dokonca keď prišli ďalší hostia a prejavili záujem zostať, personál im pohotovo prestrel jeden nepoužívaný stôl, len aby ich nemusel odmietnuť. Tomu sa povedia služby. Obsluha bola rýchla, jedlo výborné a do pol hodiny sme mali na stole predjedlá, aj hlavné chody. Hračky, stoličky, príbory a polovičné porcie pre deti sú tu samozrejmosťou, deti sa môžu pokojne hrať a nikomu neprekážajú. Pre nás veľké plus môcť sa slušne najesť v reštaurácii aj s deťmi. (Minule nám iniciatívne otvorili aj priľahlý apartmán, aby som mohla ísť dieťa prebaliť. To sa vám kde inde pošťastí?)

Reštaurácia V siedmom nebi je rybia reštaurácia a ryby tu naozaj vedia robiť. Poradia vám, ako a čo jesť, navrhnú najlepšie riešenie pre každého. Okrem jedného domáceho slepačieho vývaru sme iné ako ryby nejedli a radím to každému. Sem treba chodiť na čerstvé ryby. Konkrétne na jesetera. Jesetera odporúčam najmä deťom a začiatočníkom, filety z jesetera sú lahodné a bez kostí. Za zmienku stoja aj domáce údenáče, famózne zavináče, krémová polievka z údenej ryby, sivoň, šťuka či sumec, v sezóne aj zubáč či raky.

Teší ma, že máme do zásoby ďalší slušný podnik, kam bez zaváhania môžeme zavolať priateľov a zahraničných hostí. Špeciálne na ryby a jesetera. Lebo svoj názov si táto reštaurácia naozaj zaslúži. Nie je to žiadna snobáreň, jedlo ani prostredie nie je okázalé, ale je poctivé a domácke. Štýlom a úpravou jedla trochu pripomína rakúske rodinné podniky, podstatné však je, že ich pripomína najmä službami a tak by to malo byť. Už sa teším, kedy sa sem zase vyberieme na nedeľný obed a myslím, že tento rok na sviatky nakúpime ryby práve tu.

P.S: Milovníci skanzenov a technických pamiatok, (prípadne rodičia malých detí, fičiacich na Spievankove, veď vy už viete…), malý tip pre vás: Pred obedom V siedmom nebi si nezabudnite prezrieť priľahlý drevený vodný mlyn! A po obede si ešte urobte výlet do Kolárova na krásny plávajúci vodný mlyn. V areáli tam majú okrem iných zaujímavostí aj tradičnú obecnú pec na chlieb a ak ste ako ja zaťažení na mosty, tak tento celodrevený, krytý vám vtisne slzu do oka… A ozaj, keď už budete tu, tak si cestu spestrite plavbou vlčanskou kompou cez Váh, je to zážitok!

Fotogaléria:

7 komentáre/ov "Na ryby"

Pridaj komentár
  1. Jana Birošová

    19. novembra 2013 o 23:56

    Velmi dlho, snad uz aj roky sme tam neboli! Tesim sa, ze su stale tak dobri, uz aj planujem navstevu 🙂 Vdaka Zuzka.

    Odpovedať
    • zuzka

      20. novembra 2013 o 00:56

      Áno, áno, Jani, takéto podniky treba podporovať, choďte!

      Odpovedať
  2. cereskova

    21. novembra 2013 o 21:52

    Dakujem,uz viem kam pojdem kupit rybu na Vianoce 🙂

    Odpovedať
    • zuzka

      21. novembra 2013 o 21:58

      Rado sa stalo, podporíme dobrú vec.

      Odpovedať
  3. alenquita

    8. decembra 2013 o 16:25

    Ahoj Zuzka,
    vcera sme sa tam aj s manzelom vybrali na obed, kedze to mame blizko a zhaname aj ryby na Vianoce. Mali sme trosku problem najst to (nemame navigaciu, mne sa paci hladat cesty v mapach :-)), kedze ono je to mimo Jelky… Ale stastne sme sa tam hned na prvykrat dostali. Obsluha bola privetiva, mila. No ale tie ryby!! Obaja sme si dali filety z jesetera, ja opecene, manzel vyprazane- tie vyprazane boli rozhodne najlepsie, ake sme kedy jedli. Na opecenych mi vadilo to mnozstvo cesnaku, ktore mi k tej rybe nijako nepasovalo 🙁 Ale miesany salat bol takym milym prijemnym spestrenim, kedze vsade jeme salaty s olejom, balzamikom a inak rafinovane dochucovane dresingy, ze jednoduchy vodovy sladko-kysly nalev aj z nezaujimaveho salatu urobil perfektne osviezenie- pripomenul mi detstvo 🙂 Aj kupu ryb na Vianoce sme si tam hned dojednali a uz teraz sa tesime na dalsiu navstevu. Aj ked bez predjedla, nevladali sme to vsetko zjest 😀

    Odpovedať
    • zuzka

      8. decembra 2013 o 17:49

      Haha, na tej spomienke na detstvo sme sa pobavili – my si nikdy „šaláty“ neobjednávame, tak ani nevieme 🙂 Som rada, že ste mali pekný zážitok a ďakujem za komentár.

      Odpovedať
  4. Martina

    16. decembra 2015 o 20:34

    Moj otec tam pred dvomi rokmi kupoval kapra a dost ho sokovalo Ako surovovo ich tam zabijali na otvorenom priestranstve,pred detmi. Ryba bola chutovo dobra.

    Odpovedať

Pridaj komentár