Mám totiž novú hračku, ktorú som dostala od manžela k výročiu sobáša – lis na tvarované cestoviny ku Kitchen Aidu.

Aj ja chcem jesť ako Nigella

Dnes to bude o pár momentoch, ktoré ma v posledných dňoch potešili. Po prvé, Nigella má novú knižku a k nej TV sériu. (Inak, mám pocit, že teraz vychádzajú knižky asi každému z branže…) Na tom by nebolo nič zvláštne, ale dojalo ma, ako jej silnú kampaň na webe BBC podporili vopred zverejnenými nákupnými zoznamami ingrediencií, ktoré budete potrebovať k receptom v najbližšom dieli, aby ste si ich rovno mohli s Nigellou uvariť. Voilà, celý svet môže jesť ako Nigella. Nie je to milé? (Kde sú tie časy, keď som sa pred 10 rokmi krvopotne dostávala k jej receptom…)

To by som nebola ja, keby som sa na tejto mohutnej mediálnej vlne Nigellissimy nezviezla, že… A to je tá druhá vec, čo ma teší. Mám totiž novú hračku, ktorú som dostala od manžela k výročiu sobáša – lis na tvarované cestoviny ku Kitchen Aidu. Takže ak aj sledujem zúfalé web diskusie k Nigellinmu receptu „Kde zoženiem dlhé fusilli…?“, čo následne spôsobuje okamžité vypredanie ich zásob v on-line shopoch, tak ja zostávam v pohode, lebo práve na takéto prípady je tu môj nový lis a môžem si vyrobiť fusilli dlhé ako telefónne šnúry. No, povedzte, dá sa tomuto receptu rovno z obálky knihy odolať? Najmä teraz, keď sú moje (britské!) cherry paradajky v najlepšom stave? Nedá. A dovolím si aj takú frajerinu, že budem tieto cestoviny podávať nie s čerstvou bazalkou ako Nigella, ale s mätou, ako ich v Londýne robí Giorgio Locatelli.

A po tretie, keď som už takto nehanebne podľahla celosvetovej mediálnej smršti, vám k receptu ponúkam náš prvý videospot z dielne Na tanieri.sk. A dúfam, že nebude posledný.

P.S: Čekujte obálku novembrového delicious.

Nigelline cestoviny so sicílskym pestom

  • 400 – 500 g cestovín (fusilli lunghi)
  • 250 g cherry paradajok
  • 6 ančovičiek
  • 25 g hrozienok sultániek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kapár
  • 50 g blanžírovaných mandlí
  • 3 lyžice olivového oleja
  • hrsť mäty
  • soľ

Cestoviny dáme variť do osolenej vody. Medzitým si v kuchynskom robote alebo mixéri rozmixujeme paradajky, ančovičky, hrozienka, cesnak, zliate a prepláchnuté kapary a mandle a postupne prilievame olej, kým nevznikne homogénne pesto. Uvarené cestoviny premiešame s pestom a podávame s pár lístkami mäty.

Ďalšie recepty na domáce cestoviny:
Hrá sa celá rodina
Ako vzniká obed
Jeseň naružovo
Ťažko na bojisku, ľahko na tanieri
Pasta party
Tak trochu „après-ski“
Strasti a slasti s Venušiným pupkom
Pesto presto
Víkend s tekvicami
Mamma mía
Kamufláž na sto spôsobov

18 komentáre/ov "Aj ja chcem jesť ako Nigella"

Pridaj komentár
  1. Jana B

    3. októbra 2012 o 17:55

    Toľlko nadšenie z tohto postu šlo, že sa až na mňa prenieslo! 🙂
    Dakujem 🙂
    … a mimochodom, výborný nápad s tým videom, určite pokračujte!

    Odpovedať
    • zuzka

      3. októbra 2012 o 20:31

      To som rada, že sa nadšenie prenieslo, presne to som chcela, lebo aj ja som sa ním od Nigelly nakazila. Dúfam, že sa nám podarí takto pozitívne nakaziť čo najviac ľudí.

      Odpovedať
  2. alenquita

    3. októbra 2012 o 19:39

    Krasne videjko, aj hudba co pohladi dusu 🙂 Radost sem chodit 😉

    Odpovedať
  3. katka.hrncekvar

    3. októbra 2012 o 21:22

    Vy štyria Natanieri (teda, zatiaľ iba dvaja) ste maniaci! Ale pekne, pokračujte.
    Martinka už zavesila vaše foodbloggerské účinkovanie v časáku. Napísala som to na blog jej a napíšem aj tebe. Od minulého týždňa som premýšľala nad tým, že keby slovenské médiá vybrali viacerých foodbloggerov, kto by to mal byť. Tipla som si: Tomáša, Viktora, teba a Martinu. Zaslúžite si 🙂

    Odpovedať
    • zuzka

      3. októbra 2012 o 21:38

      Kati, dnes si už druhá, čo si nás tak označila 🙂 Ďakujeme, budeme sa usilovať stále zlepšovať a prinášať zaujímavé veci…

      Odpovedať
  4. adusha

    5. októbra 2012 o 13:05

    Zuzka,
    1. tvoje nadšenie a radosť je tááák nákazlivá, že sa to prenáša až cez monitor. Neviem prečo mi z domáceho pc nejde načítať tvoju stránku, užívam si ju však v práci 😉
    2. krásne video! a teším sa na ďalšie!
    3. pochváľ muža za darček, ja už špekulujem, čo chcem na vianoce ku KA… či lis na cestoviny alebo radšej nový food procesor, samozrejme KA 😉
    4. Nigellu aj ja milujem, darmo, je to bohyňa 🙂
    5. a vďaka za link na delicious, teším sa, práve som mrkla do kalendára – 5.10., sakra, už by som ho mohla aj pomaly mať v schránke. Žeby dnes? 😉

    Odpovedať
    • zuzka

      5. októbra 2012 o 13:36

      Ďakujem, Adi! Jamie a Nigella ma vedia vždy tak zblbnúť. A v tom je ich sila. Možno nie sú najlepší kuchári, ale do telky sú úplne perfektní.
      Áno, áno, delicious. je pre mňa TOP food časopis, tiež sa neviem dočkať, len si musím počkať až do 27., kým mi ho brat z Londýna dovezie.
      A k poznámke môjho muža, to len na margo toho, že mu tu občas frfocem, že „henten foodprocessor je lepší, tamten je lepší…“, ale možno sa treba s KA len naučiť robiť, hehe… Ale používam ho takmer denne, to je pravda…

      Odpovedať
      • adusha

        10. októbra 2012 o 11:00

        dnes ráno som našla v schránke delicious, mám ho so sebou v práci 😉 vydarené jesenné číslo, okrem nigelly sa teš aj na obľúbenca Nigella Slatera 🙂

        Odpovedať
  5. choze

    5. októbra 2012 o 13:26

    4adusha: Ked uvazujes o food procesore, pozri aj produkty od firmy Magimix. Robia tiez velmi kvalitne veci ( http://www.magimix.com/index.php?rid=102&lg=100 ).

    Odpovedať
    • adusha

      10. októbra 2012 o 11:01

      vďaka za link, kúpa nového food processora je zatiaľ vo veľmi teoretickej rovine, chcem ďalších x vecí, neviem pre čo sa nakoniec rozhodnem 😉

      Odpovedať
      • zuzka

        10. októbra 2012 o 14:06

        Hehe, aj ja mám dlhý zoznam… zatiaľ som si skromne vypýtala „len“ veľký kameninový/žulový mažiar a 3. diel Ovocie a zelenina http://www.svojtka.sk/obchod/detail/Biblia_sefkuchara-ovocie_a_zelenina Mám už Ryby aj Mäso, knižky sú dokonalé, používam ich na študijné účely, keď neviem, ako sa niečo povie po slovensky, všade sú totiž názvy aj vo väčšine kulinárskych jazykov … aj keď stále používam slová ako „ančovičky“, „kardamón“ a pod. 😀

        Odpovedať
  6. Gas

    5. októbra 2012 o 14:34

    Nabuduce menej roztrasena kamera a bude to 1*

    Odpovedať
    • choze

      5. októbra 2012 o 14:38

      nabuduce si uz nezabudnem stativ na zahrade a slubujem, ze to uz bude len lepsie a lepsie 🙂

      Odpovedať
      • zuzka

        5. októbra 2012 o 17:08

        O 4 roky sa na tomto videu budem smiať, ako sa teraz smejem (a chytám za hlavu) zo svojich postov a fotiek z roku 2008. Človek sa učí…

        Odpovedať
  7. Kinga blogger

    6. októbra 2012 o 20:15

    Zuzka, ste veľmi šikovní, video sa mi veľmi páčilo. Domáce cestoviny sú super záležitosť. Pre mňa je to taký relax, ale na tvoje fusillie sa ja nikde nehrabem (zatiaľ som len pri domácich raviolách :)).

    Odpovedať
    • zuzka

      6. októbra 2012 o 22:31

      Dakujeme!
      Presne, je to super relax. A treba len začať. Tieto tvarované cestoviny sú ešte ľahšie ako tie ploché, netreba nič vaľkať, krájať, okrajovať, dokonca ani krútiť kľučkou, všetko robí mašinka, úplná hračka.

      Odpovedať

Pridaj komentár